Zdrowie

Lekarze polecają sushi! W sumie jeżeli bliżej przyjrzymy się sprawie możemy stwierdzić, że nic w tym dziwnego. Porównując sushi do wszelkiego rodzaju tuczących potraw, które zazwyczaj spożywamy wychodzi na to, że jemy rzeczy, które powoli nas zabijają. Nie samym pochodzeniem, ale chemią i konserwantami, które są przemycane po cichu do naszego organizmu. O czym mowa? Wystarczy podać przykład fast-foodów. Hamburgery, Chessburgery, frytki, pizze itd. Wszystko to, co najlepiej smakuje często ma też swoją drugą naturę, która już nie musi być taka kolorowa, jak z pierwszego punktu widzenia się wydaje. I tu należy wrócić do sushi, które reprezentuje zgoła odmienną sytuację. Sytuację w której sama potrawa, przygotowywana tylko z naturalnych komponentów, jest jak najbardziej zdrowa lecz nie jest smaczna i nie cieszy się popularnością wśród polskich smakoszów. Jednym z powodów takiego stanu rzeczy jest to, że miejsca, w których możemy zjeść sushi ilościowo nie dorastają do pięt restauracja typu fast-food. Stąd nie cieszą się odpowiednią popularnością. A szkoda.