Potrawy

Kraj Kwitnącej Wiśni kojarzy nam się z egzotyką, dalekimi podróżami i niezwykłymi miejscami, które można tam zobaczyć. Japonia to kraj zupełnie innej filozofii oraz innego spojrzenia na świat. To również inne tradycje kulinarne, w których głównym składnikiem są ryby, które podobno sprawiają, że Japończycy żyją dłużej. Potrawą niezmiennie kojarzoną z japońskim daniem rybnym jest sushi, choć nie jest tak do końca. Sushi ma wiele rodzajów i nie zawsze podawane jest z surowymi rybami czy innymi owocami morza, których w pobliżu Japonii jest całe mnóstwo. Sushi podaje się na różne sposoby, a każdy z nich ma swoją nazwę, ale to nie tylko ryż i ryby, ale również warzywa, które szczególnie zadowolą wegetarian i osoby, które po prostu nie lubią ryb. Sposobów podawania sushi również jest wiele, dlatego chcąc spróbować jak smakuje to niezwykłe danie warto poszukać restauracji, która je podaje. Jest to danie wciąż dla nas egzotyczne, dlatego warto sprawdzić jak smakuje i czy możemy stać się koneserami sushi.